Waarom Natuurinclusieve kip?

Op stok?.. of toch nog niet
juni 6, 2018
Wiel onder kip?
juli 11, 2018

Waarom Natuurinclusieve kip?

Dit is hoe een boer zijn vleeskippen houdt in Zweden.

Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in het op een natuurlijke wijze houden van kippen om eerlijke eieren en kippenvlees te ‘oogsten’.  Ik ontdekte dat er wezenlijk andere manieren zijn om vleeskippen te houden, die meewerken met het natuurlijke systeem. Ik heb een cursus gevolgd hoe het precies in zijn werk gaat en ben zelf begonnen met zogenaamde traaggroeiende kuikens. Belangrijkste hierbij is dat de kippen regelmatig verplaatst worden, waardoor ze steeds de beschikking hebben over gras en kruiden. Dit is gezond natuurlijk eten waardoor ze weerstand opbouwen en geen antibiotica of andere middeltjes nodig hebben. Daarnaast is er geen overbemesting voor de bodem. Ook al doet het geheel voor sommigen misschien nog intensief aan, ze hebben in deze rennen dubbel zoveel ruimte per kip als je het vergelijkt met biologische kip. Helemaal los laten lopen is niet verstandig omdat het dan te makkelijke prooien zijn voor roofdieren. Voor mij is het altijd belangrijk geweest dat het traject wat het vlees heeft afgelegd klopt. Inmiddels hebben we regelmatig onze eigen kip op het menu staan en dat voelt goed.

Kijk hier voor meer informatie als je deze kip wilt proberen, in september zijn ze er weer!

Dit is hoe een boer zijn vleeskippen houdt in Zweden.