Weidekip reserveren

Natuurinclusieve kip

Om een gezond en respectvol alternatief te bieden aan het gemiddelde kippenvlees wat in de supermarkt te koop is. Om mee te werken aan ‘van meer naar minder, maar beter vlees’. Deze Natuurkippen komen als kuikens bij ons. Zodra ze groot genoeg zijn gaan ze naar buiten op gras, waar ze dagelijks verplaatst worden. Door deze verplaatsing hebben ze steeds vers gras en krijgt de bodem de kans de mest goed te verwerken. Doordat de kippen buiten leven, gras eten, beweging krijgen en niet op transport hoeven maakt dit een groot verschil. Zo krijgen ze bijvoorbeeld geen antibiotica of entingen.We doen dit op te kleine schaal om het keurmerk biologisch aan te vragen maar in feite zijn dit betere omstandigheden met een gezond bodemgebruik.

We slachten zelf, hiervoor hebben we een cursus gevolgd om dit op een snelle, respectvolle en schone manier te doen. Het grote voordeel daarvan is dat we rustig met ze omgaan en ze niet op langdurig transport hoeven.

We kunnen weer verse kip leveren in september. Mocht je hier interesse voor hebben dan reserveer een Natuurkip door een mail te sturen naar info@natuureieren.nl of te whatsappen naar 06-46241506. Je ontvangt dan t.z.t. een mail met een afhaaldatum.

De prijs is 9,45 euro per kilo, de kippen wegen tussen de 1 en 1,5 kilo per stuk. Recepten worden erbij geleverd. De kip kun je binnen enkele dagen bereiden vanuit de koelkast of invriezen voor later gebruik.